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Friday 12 March 2010

Food glorious food;



It is still raining and very windy. I am going shopping today to buy the ingredients for dinner with the family on Saturday. It will be simple, but delicious. As I usually cook everything from scratch it is still a lot to prepare and cook, lots of fun too.

As entree I prepare Tapas;

White pizza to eat with different cured meat and salami.
I have to make the Pizza dough, but I buy the cured meat.

Gildas; small skewers with anchovies, green Olives and chillies. (Gilda means Lollipop!)
I buy the best anchovies cured in olive oil and green olives but I have chillies in the garden.

Slices of lightly toasted french bread topped with sauted mushrooms and aioli.
I buy a stick french bread, saute the bought mushrooms and make aioli, a mayonnaise with garlic.
Tiny blinis with salmon and creme fraiche.
I make the blinis, small omelets, buy salmon and creme fraiche,
Small grilled eggplant rolls filled with chillie jam and Feta.
I grill eggplants from the garden, use homemade chillie jam and the best available bought Feta cheese

For the main meal I cook delicious shepherd's pies served individually in small earthenware pots. This time of year I have to buy potatoes as there are non available yet from the garden.
I buy only organic potatoes, if possible. I buy 1.5 kg shin beef and mince the meat with my mincer attachment on my Kitchen Aid.

For dessert I make a creme caramel. I use organic sugar to make the caramel, organic milk, and eggs from my chooks. I am "decadent" and add whipped cream to make it very smooth.

To drink, who likes what, Beer, Campari, red and white wine, natural soft drink, wellwater, Brandy Alexander;


This is the menu, we, that is, Eight of us, will eat for dinner on Saturday evening.

It is still raining and the wind comes in gusts, never mind I am shopping and then I am cooking!

What are you cooking on Saturday evening for dinner with family, friends or just for yourself?






14 comments:

  1. This Saturday, I am going to make ginseng chicken soup with glutinous rice stuffing. It's good for health. Your food picture here makes me very hungry.

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  2. I wish i was part of your family so as I could enjoy that menu. That's Swiss women for you...great cooks. We went to friends for dinner and had smoked pork chops with beautifully cooked cabbage with spices and boiled potatoes in their jackets rolling in herbs and butter sauce.

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  3. Autumn belle, I have not had this soup, but it sounds delicious and healthy.

    Diane, I like that dinner too, do you cook sometimes boiled potatoes in their jackets with a choice of different cheeses, cultured butter and coffee for dinner? A typical Swiss meal. We have it sometimes, when I do not feel like cooking!!

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  4. Liebe Titania

    Da läuft mir das Wasser im Mund zusammen. Du bist so eine erfahrene und gute Köchin, wie Du schon in einem Kommetar bei mir erzählt hast, sogar das Brot backst Du selbst.

    Leider kann ich da nicht mithalten, ich bin nicht so erfahren im Kochen, früher habe ich von Berufs wegen immer im Personalrestaurant gegessen habe. Jetzt koche ich viel frisches Gemüse, Reis, Kartoffeln, Mais und irgendwelche Zutaten mit Käse, Eiern oder auch mal Tofu, da ich kein Fleisch esse.

    Ich bin nicht so der Koch-Typ, doch ich schaue gerne zu beim Kochen und ich bewundere Menschen, die so geduldig und ausdauernd köstliche Menues hervorzaubern können.

    Jetzt hast Du mir Appetit gemacht, ich glaub ich bin jetzt ganz hungrig *lach*.
    Sei lieb gegrüsst
    Elfe

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  5. Du hesch mi grad gluschtig gmacht mit dim tolle Menue und mir ou no e Idee gäh. Nöchschte Zischtig het mini Schwiemu ihre 96. Geburtstag und chunnt zu üs. Sie wott nid uswärts go ässe, wil si mini Chuchi gärn het ;-) !. Dini Tapas wäre grad ideal für d'Vorspiis und mini ganzi Familie het's gärn. Gseh ou, dass du für viel Lüüt chochisch...Nach sooo vielne Johr wo n-ig immer ha müesse für 6 bis 10 Persone choche, chunnt's mir jetzt e chly gschpässig vor, wenn ig im Alltag nume no für d'Tochter, Maa und mich chöchele ;-) !
    Wünsche dir e super Tag hüte und schicke vieli liebi Grüess uf die anderi Siite vo de Wält,
    Barbara

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  6. Elfe; frisches Gemuese und Fruechte, Eier (gell du kaufst Freiland, from happy hens!) ist eigentlich was man braucht. Ich habe Tage wo ich ein Gekoech mache und Tage wo es mal etwas kurzes gibt. Im Sommer gibts meistens nur Salate, Gemuese und hie und da Fleisch.

    Barbara ich wuensch dinera Schwiegermuater alles Guati zum Geburtstag. Miar esset au am liabsta dihei, und kocha macht jo au Spass.
    Sus simmer au nur zwei. I wuensch dir en schoene Tag mit der Familia und au as liabs Grueassli. Schrieb mer was kochet hesch!

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  7. What a lucky family! I'm getting hungry just reading this delicious menu. And it also sounds like you enjoy creating wonderful dishes. We usually eat quite simple food, although I make everything from scratch as well. I like baking bread.

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  8. April thank you for your comment. We have generally simple food too. Always vegetables or salads. I like to bake bread, it is something so basic and it is so delicious when it comes freshly baked from the oven.

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  9. Guete Morge, liebi Trudi
    mis Menue für de Zischtig isch im Kopf: Ich mache tatsächlich verschiedeni Tapas zur Vorspiis (scho wäge de Jungmannschaft!) und denn e Rüebli-Ingwer-Suppe, gratinierti Kalsmedaillons, dreifarbigi Nudle, Gmües (muess no luege was es früsch im Agebot het) und zum Dessert us mim Vorrat Quittecrème und es feins Oepfelbiscuit. Es sind alles Sache wo me guet cha bisse, wenn alti Lüüt es schlächts Gebiss hei ;-) !! I bi sicher, dass mini Schwiema Fröid het. Es geit jo vorallem ums mitenand si und zämme ässe.
    Wünsche dir e schöne Sunntig und schicke vieli liebi Grüessli,
    Barbara

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  10. Sali Barbara, du das toent jo ganz prima; das isch a fein's Geburtstags aessa. Aes isch immer schoen wenn d'Familia zaemma chund und aes macht eim Freud oeppis guats ufztischa. I han as Quittabaeumli pflanzed. Aes haet klini Quittoeli dra. I has muessa ipacka mit Papiersaeck well d'Voegel fanget scho dra picka. Es haet nur vier dra. Mach a schoeni Wucha und happy cooking! T.

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  11. That sounds yummy. We cooked out for the first time this week-end...hamburgers with sauteed onions/mushrooms, tomato, avocado, blue cheese,lettuce one night, pork loin Sunday, asparagus and home fries. Still too cool to eat outside.

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  12. pats-addition; yummy, perfect for an easy, delicious dinner. I Love to cook hamburgers as they go so well with any salads.
    Great, tasty Sunday lunch too;

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